مراحل نصب پارکت

این مقاله به آموزش مراحل نصب پارکت پرداخته و در جهت افزایش آگاهی خریداران گرامی می باشد.
در گذشته پارکت با استفاده از چسب به کف اتاق چسبانده می شد و کاری پر زحمت و پر دردسر بود و در ضمن کندن پارکت از کف نیز بسختی انجام می شد و احتمال تخریب کف اتاق نیز وجود داشت. امروز با ورود فناوری های جدید، روش ساخت و اجرای پارکت بکلی تغییر کرده و دیگر عملا برای نصب پارکت نیازی به چسب و یا مصالح دیگر نداریم. پارکت لمینت ها در ساده ترین شکل ممکن بصورت کلیکی به هم قفل شده و براحتی در کار هم قرار گرفته و سفت می شوند.
در این مقاله قصد داریم تا مراحل اجرا و نصب پارکت کلیک دار را به شما توضیح دهیم. لازم به ذکر است که نحوه نصب پارکت مانند هر کار دیگری فوت و فن و قلق های خاص خود را دارد و برای این کار به افراد متخصص در این زمینه نیاز است. پس حتما از یک نصاب کار کشته و خبره استفاده نمایید تا نتیجه کار بدون ایراد و ایده آل باشد و از هدر رفت هزینه و ضررهای احتمالی بر اثر نصب غیر اصولی پارکت جلوگیری شود.
قیمت نصب پارکت همانند خود پارکت برحسب متر مربع محاسبه می شود و در شهرهای مختلف یکسان نیست، همچنین نسبت به نوع پارکت و مهارت نصاب این رقم متفاوت خواهد بود. اکیداً توصیه می شود از بکارگیری نصاب های بی تجربه خودداری کنید و حتما از افراد ماهر و با سابقه استفاده نمایید تا کار اصولی انجام شود.
نصب پارکت چقدر زمان میبرد؟ میزان زمان مورد نیاز بصورت دقیق، به متراژ محل و تعداد نفرات نصاب و همچنین نوع نصب بستگی دارد، ولی عموماً در حالت کلی برای نصب 100 متر پارکت با دو نفر نصاب به 1 یا 2 روز زمان نیاز است.

1. آماده سازی و کفسازی محل برای نصب پارکت لمینت
پیش از هر چیز باید کف اتاق یا محل مورد نظر را بررسی نماییم تا مطمئن شویم که سطح صاف و مسطحی داریم. اگر سطح ناهموار باشد نتیجه کار اصلا رضایت بخش نخواهد بود. برای اینکار می توانید از یک خط کش بلند استفاده کنید تا ببینید در یک فضای 1 متری اختلاف سطح بیش از 3 میلیمتر وجود دارد یا نه. اگر کف اتاق کامل صاف نبود، برای نصب پارکت لمینت مناسب نیست و باید حتما ترمیم و در اصطلاح کفسازی توسط استاد بنا انجام شود تا سطح صاف و یکدستی داشته باشیم. برای اطمینان بیشتر، بهتر است قبل از شروع کفسازی، آن را به نصاب پارکت نشان دهیم تا نظر کارشناسی او در مورد امکان اجرای پارکت در محل مورد نظر را بدانیم.
2. مطمئن شوید که کف اتاق خشک و بدون رطوبت است
بعد از مرحله آماده سازی کف باید مدتی را به آن زمان دهیم تا بطور کامل خشک شود. سطح مرطوب اصلا برای نصب پارکت مناسب نیست و باعث خرابی پارکت ها خواهد شد. حتی در بعضی موارد برای مقابله با رطوبهای احتمالی آینده روی سطح را با پلاستیک عایق می کنند البته توجه داشته باشید که پلاستیک مقاومت نسبی در برابر رطوبت ایجاد میکند و اگر رطوبت کف شدید باشد چندان قابل اتکا نیست.
3. هماهنگ شدن پارکت با شرایط محل نصب
بعد از منتقل کردن پارکت ها به محل، باید حدود 48 تا 72 ساعت به آنها زمان دهید تا با دما، رطوبت و در کل با شرایط محل نصب سازگار شوند. توجه کنید که پارکتها در این مدت نباید از بسته بندی خود خارج شوند. این کار باعث می شود تا پارکت آرام آرام به محیط عادت کرده و از واکنش های شدید به دما جلوگیری کند.
4. محل مورد نظر را تمیز کنید
کف محل را با جارو یا هر وسیله دیگری که ترجیح می دهید تمیز نمایید. محل نصب پارکت باید تمیز و عاری از آشغال باشد. در انتها مطمئن شوید که سطح زمین خشک است.
5. ایجاد عایق رطوبت بوسیله پلاستیک
به منظور مقابله با رطوبت احتمالی آینده، شما می توانید با قرار دادن پلاستیک روی کل کف اتاق تا حدی از پارکت در مقابل رطوبت محافظت نمایید. صفحات پلاستیکی را در کنار هم روی سطح پهن کنید و کناره های آنها را با استفاده از نوار چسب مقاوم در برابر رطوبت به هم بچسبانید. توجه نمایید که حتما از قرار گرفتن پلاستیک ها روی همدیگر اجتناب کنید زیرا می تواند باعث ایجاد ناهمواری روی سطح شود. اگر کف اتاق بتنی است، پلاستیک ها را به اندازه 2.5 تا 5 سانت روی دیوارها نیز ادامه دهید.
6. استفاده از فوم مخصوص برای پوشش کف اتاق
قبل از آغاز مرحله نصب، یک لایه فوم از زیر آن قرار میگیرد تا پارکت ها روی سطح نرم و بالشی بنشینند. استفاده از فوم هم برای ایجاد خاصیت عایق رطوبت و هم برای ایجاد عایق صدا مفید می باشد. فوم را بصورت صفحه صفحه برش داده و روی سطح پهن نمایید و کناره های آنها را با چسب به هم بچسبانید. صفحات فوم نباید با هم همپوشانی داشته باشند تا سطح ناهموار نشود. در ضمن فوم از ایجاد صداهای ناهنجار موقع رفت و آمد روی پارکتها جلوگیری میکند.

7. شروع مرحله نصب پارکت
همانطور که در ابتدای مقاله اشاره شد صفحات پارکت لمینت دارای لبه های نر و ماده هستند و بصورت کلیکی به هم متصل شده و در جای خود محکم می شوند. در زمان نصب باید مطمئن شویم که پارکتها کاملا به هم چفت شده و شکافی بین آنها وجود ندارد. اگر حتی ذره ای فاصله بین آنها باشد یعنی بخوبی قفل نشده و امکان جدا شدن آنها از یکدیگر به مرور زمان وجود دارد که در اصطلاح به آن درز پارکت گفته می شود و می تواند مشکلاتی را در آینده ایجاد کند.
ایده خوب این است که صفحات پارکت به موازات طولانی ترین دیوار اتاق نصب شوند. باید بین دیوار و پارکت ها کمی فاصله گذاشته شود تا انبساط و انقباض پارکت ها را پوشش دهد. برای پوشش کل کف حتما نیاز خواهد بود که تعدادی از پارکتها را برش دهید و تا به اندازه و شکل مورد نیاز برسید. پس از اتمام اجرای پارکت در کل سطح کار با نصب قرنیزها و ابزارهای دیگر به اتمام می رسد.